De gezichten van Narvic

Brenda de Jong

Office Manager

Brenda de Jong (1970), ondersteunt diverse projecten en is bladmanager van verschillende relatiemagazines. Leukste binnen haar vak: de hectiek en de vele verschillende klanten. Geen dag is hetzelfde, creatief moet je zijn. Voor dat ze bij NARVIC kwam, heeft ze jarenlang in het toerisme gewerkt. Van stewardess bij de KLM tot floormanager bij VVV Leeuwarden. Tussendoor heeft ze als freelancer verschillende projecten geleid op communicatiegebied en doet ze aan kindercoaching.

Echt Brenda: humor, enthousiasme, overal het positieve uit halen. Lijfspreuk: het komt zoals het komt. 
Dol op: reizen, sporten en blije mensen.

Casper Ferwerda

Journalist, tekstschrijver

Casper Ferwerda (1983) is allround journalist en copywriter. Hij behaalde mastertitels Journalistiek en Communicatiewetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn afstuderen ging gepaard met onderzoeken naar de Nederlandse vrijmetselarij, waarvoor hij zelfs de grootmeester van de orde interviewde. Uiteenlopende opdrachtgevers doen hun voordeel met van zijn passie voor letters en woorden. Kranten, magazines, zorgorganisaties, hulpdiensten, de watertechnologiesector, de kunstwereld en ondernemers in Friesland zijn maar een paar voorbeelden. Als redacteur voor het internationale, journalistieke nieuwsplatform Motorsport.com schrijft hij veel over de MotoGP en staan er regelmatig afspraken met mannen als Valentino Rossi in zijn agenda.

Je kunt Casper ook kennen van zijn… reizen rond de wereld, Italiaanse racefiets (Bianchi) en auto (Fiat 500), vroegere bijbaantje in de boekhandel, karateles, Oasis-concerten, opschrijfboekje voor Vlaamse wieleruitdrukkingen

Mark Grupstra

Journalist, tekstschrijver, fotograaf

Mark Grupstra (1992) is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Journalistiek in Zwolle. Wat hem uniek maakt, is dat hij zowel in tekst als beeld gespecialiseerd is. Eén persoon dus, voor de hele klus.

De mooiste journalistieke werkvorm is in zijn ogen onderzoeksjournalistiek. In een wereld waarin iedereen blogt en vlogt, moet een echte journalist zich onderscheiden door kennis, vakmanschap en bovenal doortastendheid. Verder kijken dan de oppervlakte en overal vraagtekens bij plaatsen. Dankzij zijn Friese roots is hij recht door zee en weten mensen wat ze aan hem hebben. Bij Narvic houdt Mark zich bezig met verschillende magazines.
Daarnaast is hij bij de Water Alliance actief in de PR & Communicatie.

In zijn vrije tijd is Mark fanatiek sporter, staat hij graag in de keuken, leest hij waargebeurde verhalen of vakliteratuur en kijkt ter ontspanning series of documentaires. Nog liever gaat hij op rondreis met zijn backpack.

Kijk ook eens naar zijn persoonlijke portfolio op www.markgrupstra.com
Wilt u met Mark samenwerken? Dat kan! mark@narvic.nl of +31 (0)6 27 399 516.

Marleen Tigchelaar

Word Press-expert, webbeheer, nieuwsbrieven

Ze was ooit beleidsambtenaar, maar het vrije ondernemerschap begon te kietelen. Vooral om dat Marleen Tigchelaar helemaal wég is van de vele mogelijkheden die het internet biedt om te communiceren. En dus werd ze zelfstandig. De wereld van WordPress en alles eromheen kent vrijwel geen geheimen meer voor haar. Zelfstandig, maar ook namens Narvic, bouwt ze WordPress-websites voor diverse klanten. Daarbij kent ze tal van tips en trucs om het zelfstandig beheer voor die klant nóg simpeler te maken. Ook richt ze social mediakanalen in en kan ze het beheer over al deze instrumenten verzorgen. Adviseren, beheren, bijspringen. Marleen is er dol op. Of, zoals Marleen het zelf zegt tegen iedereen die dat wil horen: ‘Beschouw mij gerust als jouw persoonlijke IT-mevrouw’.

Menno Bakker

Tekstschrijver, journalist, filmer

Menno Bakker (1962) was in de jaren tachtig leadzanger van de punkgroep Kobus gaat naar Appelscha. Hij studeerde kunstgeschiedenis en communicatie aan de Rijksuniversiteit Groningen, later gevolgd door een NIMA-opleiding. Hij werkte onder andere als journalist en als marketeer van het Groninger Museum en was actief in citymarketing (Kijk dat is het mooie van Leeuwarden). Momenteel werkt Bakker als communicatiemanager en als hoofdredacteur van een ‘journalistiek-commercieel’ TV-programma, diverse bladen en websites, waaronder Ondernemend Friesland.

Bakker schreef een boek over corporate identity en storytelling en publiceert met enige regelmaat columns en verhalen en is regelmatig dagvoorzitter.

Dol op: fietsen, wandelen, documentaires, film, schilderkunst, Bill Bryson, Louis Theroux en Ricky Gervais.

Rogier Bakker

Filmer, camjo

Rogier Bakker studeerde communicatie en volgde een korte opleiding tot camerajournalist (camjo). Met Rogier Bakker Films is hij in te huren voor bedrijfsreportages, after movies en evenementen. Voor Narvic is Rogier met name actief voor de portalen Ondernemend Leeuwarden en OFTV. Hij filmt op verzoek bedrijfsfilms, interviews en vlogs.
En wat nu?

Wij zijn er klaar voor! Meeten?